Schiermonnikoog als best getest door Consumentenbond

Waddeneilanden zijn hip, dé trend van 2010. Om een beetje mee te tellen op lifestylegebied mag je je eigenlijk niet meer vertonen zonder fatsoenlijk waddeneiland. De laatste tijd is de vraag naar waddeneilanden dan ook enorm gestegen. Inmiddels is het Nederlandse aanbod uitgebreid tot wel 5 modellen, dus het is lastig om het overzicht te behouden. Bovendien zijn lang niet alle waddeneilanden even goed. Sommige gaan erg snel kapot of zijn gelijk na aanschaf eigenlijk al ouderwets. Daarom heeft de consumentenbond de dankbare taak op zich genomen om een eind aan de onzekerheid te maken en het Nederlandse aanbod aan een objectief oordeel te binden.

Een onafhankelijk testpanel kreeg steeds geblinddoekt een ander waddeneiland voorgeschoteld en moest dit vervolgens waarderen op een schaal van 11 tot 4. Zij mochten de eilanden voelen, proeven, ruiken en likken om zo tot hun genadeloze oordeel te komen. Met name het nieuwste model uit de tvtas-serie, de Schiermonnikoog viel in deze test bijzonder goed in de smaak. Dit handzame modelletje schuurde niet aan de tong, rook naar babybilletjes en voelde volgens het panel precies als een meisjesborst. De Vlieland kwam als slechtste uit de test, met als belangrijkste redenen dat de Vlieland makkelijk uit de vingers glipt, geregeld splinters in de tong opleverde en een vrij ruwe afwerking aan de randjes heeft. Uit alles blijkt dat de Vlieland een verwaarloosd model is dat eigenlijk veel te vroeg op de markt gegooid is.

De Schiermonnikoog is dus vanwege haar flitsende features een echte must-have voor elke moderne gadgetfreak. Maar voldoet dit model eigenlijk wel aan de wensen van de casual gebruiker? De aanschaf van je eerste waddeneiland is voor iedereen een spannend moment. Waar je bij je keuze vooral op moet letten is waar je je Waddeneiland precies voor wilt gaan gebruiken. Wil je een praktisch model waar je de alledaagse klusjes mee kunt doen of wil je een Waddeneiland waar je mee kunt pronken bij de buren? Let vooraf vooral op de grafische kaart van je eiland (deze zijn doorgaans verkrijgbaar bij de VVV of in de betere landkaartenhandelaar). Leidend in je overweging zouden de beschikbare accessoires moeten zijn. Aangezien de Schiermonnikoog standaard geleverd wordt met een handig uitdruipbakje en een veerpont laat deze uitvoering ook op dit vlak de concurrentie ver achter zich.