Platvoetje opgegraven bij Utrechtse Heuvelrug

Paleontologen hebben vorige week de overblijfselen van het uitgestorven Platvoetje opgegraven. Begin jaren ‘90 was dit dappere dinosaurusje nog veelvuldig in alle bioscopen te zien, maar sindsdien is er om onverklaarbare redenen niets meer van de gewiekste Apatosaurus vernomen. Tot afgelopen vrijdag, toen een hobbyboer uit Leersum in een beerput achter zijn slachthuis een schattig stapeltje botten zag liggen. Toen hij na zijn vondst naar de Groene Vallei om zich heen keek viel opeens het muntje van 20 eurocent. Hij beweert dat het glooiende landschap van de Utrechtse Heuvelrug naar alle waarschijnlijkheid de Groene Vallei is waaraan veelvuldig gerefereerd wordt in de film. Misschien een voorbarige conclusie, maar carbondatering wijst uit dat de gevonden botten inderdaad uit de jaren ‘90 stammen. Hierdoor is er geen twijfel meer mogelijk over de echtheid van de vondst: Platvoetje is terecht. 

De opmerkelijke vondst van Platvoetje heeft een grote impuls gegeven aan de wetenschappelijke zoektocht naar andere verdwenen tekenfilmhelden. Gelijk na de bekendmaking hebben verscheidene wetenschappelijke instituties actie ondernomen om meer te weten te komen over de authenticiteit van getekende werkelijkheden. Terwijl u dit leest speuren speciale duikteams de bodem van het IJsselmeer af op zoek naar de originele habitat van de Snorkels. Gisteren heeft de UvA een diervriendelijke expeditie uitgezet in Australië om vallen te zetten voor een rebellerende troep Reddertjes uit Kangaroeland en in Artis zijn zeven verdacht ogende vogelbekdieren op kweek gezet in de hoop het belachelijke genoom van Ovide te ontrafelen. Daarnaast is het Sprookjesbos in de Efteling sinds vanmorgen hermetisch afgesloten omdat het migratiepatroon van een rode kater uit de buurt sterke aanwijzingen geeft dat in deze regio één of meerdere Smurfendorpen gevestigd zouden zijn. 

In de genetische biotechnologie gaan ze nog een klein stapje verder. In speciale geheime laboratoria wordt momenteel hard gewerkt aan een chemische kernreactie waarmee de eerste volledig functionerende Barbapapa gekloond kan worden. Trotse wetenschappers presenteerden vanmiddag een drillend prutje roze bagger dat volgens hen de eerste veelbelovende stap moet voorstellen in de lange weg naar succes. Het prototype was nog niet heel overtuigend, maar we wachten hoopvol af.