Comeback zon schijnt aan te slaan

Mag ik even een daverend applaus voor de zon? Na een lange tijd te schitteren door afwezigheid is hij vandaag eindelijk aan de kickoff van zijn langverwachte comeback-tour begonnen. Geheel onverwachts is dit natuurlijk niet. Het is immers niet de eerste keer dat de zon in het voorjaar een nieuwe tour aankondigt. Toch heeft hij de spanning er weer aardig in weten te houden door zich een aantal jaar op rij bescheiden op de achtergrond te houden. De afgelopen jaren was hij slechts sporadisch te zien als surpriseact op kleinschalige feestjes en partijen. Niet zonder furore trouwens. Telkens als bekend werd gemaakt dat de zon de mystery guest was werd hij onder luid gejuich ontvangen. Deze schaarse momenten van faam zijn echter bij lange na niet genoeg om de zon te laten schitteren als de ster die hij is. Dit jaar lijkt daar gelukkig verandering in te komen, gezien de indrukwekkende aftrap van zijn tournee van vandaag.

Mensen die er vandaag bij waren zullen het met elkaar eens zijn: het was een show om niet snel te vergeten. In het voorprogramma stonden hier en daar nog wat wolken, maar ik denk dat de meeste mensen die nu zo onderhand wel kennen. Niets nieuws onder de zon hier. Toegegeven, in het begin waren ze best nog wel innovatief, maar op een gegeven moment vielen ze gewoon wat in herhaling. Wolken hebben duidelijk hun beste tijd gehad, dus nu mag de zon eindelijk weer eens in het zonnetje staan. Dat deed hij dan ook vol overgave. Gelijk vanaf zijn opkomst bleek de zon te willen vlammen als nooit tevoren. Hij begon de show direct met één van zijn grootste hits: 27 graden. Het publiek raakte onmiddellijk buiten zinnen van deze klassieker en overal werd luidkeels ‘lekker weertje’ gemompeld. De zon was duidelijk het onderwerp van de dag bij alle betere nationale koffieautomaten en zelfs de meest ervaren weerman kon zijn kinderlijk enthousiasme maar moeilijk bedwingen. Toegegeven, het is een beetje teren op oud succes, maar soms moet je als publiekstrekker gewoon doen waar je goed in bent. De zon is daar niet anders in en daarom is dit gewoon zijn moment om te schijnen. Nu maar hopen dat hij zijn huidige vorm nog even vast weet te houden, want die vroegtijdige zonlozing van twee jaar geleden was natuurlijk te gênant voor woorden. Fans van de zon zijn gelukkig erg vergevingsgezind en dit voorval lijkt zijn reputatie dan ook weinig kwaad te hebben gedaan. Dat blijkt wel weer uit het rappe tempo waarin de afterparty met het thema ‘zwoele avond’ vandaag was uitverkocht.

De komende maanden is de zon elke dag te zien op verschillende locaties in Nederland. Kijk voor de de meest actuele tourinfo op www.knmi.nl. Vandaag is hij nog te zien tot 21:38 uur, om morgen na een korte pauze om 5:35 uur stipt zijn optreden te hervatten. Ondanks de BTW-verhogingen is entree is gratis, want gelukkig gaat nog steeds voor niets de zon op. Wees er wel snel bij, want voor je het weet hervat hij zijn tour in het buitenland. Mis hem dus niet!