Damzwijger verziekt Koninginnedagfeest

Een Koninginnedagfeest op de Dam in Amsterdam is rond half vier vanmiddag ontaard in een dodelijk saaie bende. Wat een feestelijke bedoeling had moeten worden sloeg in nuttele seconden om in een ware nachtmerrie voor elke feestganger. Een man van middelbare leeftijd had het duidelijk niet naar zijn zin en liet dit blijken door zeer verveeld naar de grond te staren. Zijn stemming sloeg over op omstanders en binnen de kortste keren was er op het gehele plein geen reet meer aan. Tientallen mensen moesten met vervelingsverschijnselen opgenomen worden in nabijgelegen kroegen en minstens honderdvijftig mensen worden nog altijd vermist. De organisatie vermoedt dat zij uit verveling naar huis zijn gegaan. Door heel het land wordt gevreesd voor hun avond.

 

De stemming sloeg plotseling om toen een Noord-Hollandse man in vrijetijdskleding het plein betrad en in alle rust om zich heen begon te zwijgen. Zijn aanstekelijk saaie houding stelde binnen de kortste keren een belevensgevaarlijke kettingreactie in werking. Ooggetuigen melden dat de man herhaaldelijk weigerde om zich te laten horen voor de volgende artiest. Ook gaf hij geen gehoor aan het verzoek om zijn handen in de lucht te werpen alsof het hem gewoonweg niets kon schelen. Toen de man vervolgens tot overmaat van ramp aanstalten maakte om te gaan zitten sloeg de sfeer op het hele plein om. Overal begonnen mensen te gapen en verveeld om zich heen te kijken. Er werd gezeten op dranghekken en ouderen vielen bij bosjes in slaap. Het gerucht gaat dat een zestienjarige jongen zelfs een kruiswoordpuzzel ging maken terwijl zijn partner kansloos op haar telefoon aan het wordfeuden was. Hun dag was onherstelbaar verpest.

Het OM stelt een onderzoek in naar de motieven van de man, maar verwacht wordt dat hij ongeneeslijk saai is. Burgemeester Eberhard van der Laan betreurt het stemmingsverlies van alle betrokkenen maar heeft verrassend genoeg wel te kennen gegeven voor een volle 100% achter de Damzwijger te staan. Volgens Van der Laan is hij een voorbeeld voor alle Amsterdammers: “Als iedereen voortaan gewoon zwijgt en op de grond gaat zitten tijdens festiviteiten hoeven wij ook niet meer te zorgen voor de veiligheid. Dat maakt mijn baan wel zo gemakkelijk. Zolang we er met zijn allen voor zorgen dat er totaal geen sfeer is in Amsterdam zullen er vanzelf geen mensen meer deze kant op komen. Ik hoop dan ook dat alle Amsterdammers zich laten inspireren door deze Damzwijger en volgend jaar Koninginnedag lekker binnenshuis zullen vieren. Koninginnedag zal dan nooit meer hetzelfde zijn, en dat willen we uiteindelijk toch allemaal?”

De Damzwijger zelf is niet bereikbaar voor commentaar, aangezien hij momenteel druk bezig is met een stille tocht naar huis.