Tweetal nieuwe sterrenbeelden ontdekt

Afgelopen weekend heeft een bekend televisieduo in beschonken toestand een tweetal nieuwe sterrenbeelden ontdekt. Toen zij tijdens een sigaartje op het balkon de sterrenhemel aanschouwden zag de één een sterrenformatie die in zijn fantasie verrassend veel weg had van een pauw, terwijl de ander vrijwel direct daarna toevalligerwijs een aantal sterren zag in de vorm van een witte man. Gras hebben zij er niet over laten groeien. Nog diezelfde avond hebben zij patent laten leggen op de nieuwe sterrenbeelden Pauw en Witteman. Door deze beschonken actie heeft het jolige duo het in één klap voor elkaar gekregen dat Pauw en Witteman voortaan elke avond ononderbroken en zonder reclame te zien zijn op het gehele noordelijk halfrond. Een prestatie waar zij zelf al lange tijd naar uitgekeken hebben.

 

De Internationale Astronomische Unie (IAU) ergert zich rot aan mensen als Pauw en Witteman. Volgens hen is het niet de eerste keer dat een komisch duo met nieuwe sterrenbeelden op de proppen komt. Na de sterrenbeelden ‘Bierkrat’, ‘Apple™’ en ‘Vaginale infectie’ is voor de IAU de maat vol. In een persbericht hebben zij te kennen gegeven voortaan voor elke nieuwe melding een bestaand sterrenbeeld te schrappen. "Dat zal ze leren" aldus een merkbaar geïrriteerde woordvoerder van het IAU. De eerste sterrenbeelden die geschrapt worden zijn boogschutter en maagd. Volgens het IAU zijn deze toch al lang niet meer van deze tijd omdat de meeste mensen zich simpelweg niet meer kunnen identificeren met deze termen. Het is jammer voor die paar conservatieve boogschutters en maagden die vandaag de dag nog steeds actief zijn in het Archeon, maar met klachten kunnen zij terecht bij de redactie van Pauw en Witteman. Het IAU wil er zijn vingers niet meer aan branden.

Astro-TV reageert verheugd en heeft gelijk een nieuwe horoscoop in elkaar weten te flansen. Volgens hen hebben Pauwen en Wittemannen een bijzondere astrologische aantrekkingskracht tot elkander. De Pauw kan zijn opgekropte lusten en emoties altijd kwijt in de schoot van een Witteman, terwijl de Witteman met al zijn levenswijsheid en ervaring de Pauw altijd wel een nieuw trucje kan leren. Pauwen en Wittemannen hebben helaas wel een natuurlijke afstoting tegen alle andere sterrenbeelden, waardoor zij vaak volledig op elkaar aangewezen zijn voor menselijk contact. De extreme polariteit tegen andere sterrenbeeldigen wordt opgevangen door een bijzonder hoog gevoel van eigenwaarde en een niet geringe dosis arrogantie. Astro-TV feliciteert dan ook alle arrogante oude mannetjes met hun nieuwe verworven sterrenbeeld en roept iedereen op om zo snel mogelijk te bellen met het nummer onder in beeld om hun ervaringen te delen en eventueel overleden huisdieren de groeten te doen. 

 
8