Messi eindelijk naar De Graafschap

Een jongensdroom is uitgekomen! Zojuist heeft de zaakwaarnemer van Messi officieel op zijn Hyves-pagina gezet dat Lionel Messi deze zomer eindelijk in dienst zal treden van De Graafschap. Met deze krabbel komt een eind aan maandenlange speculatie over de nieuwe stap in de carrière van de topvoetballer. Het leek er lange tijd op dat alle belangstelling van de succesvolle Argentijn uitging naar VVV-Venlo, maar onze anonieme bron bij Monsterboard had op Facebook gezet dat Messi in het geheim had gereageerd op vacature van B.V. De Graafschap. De vele likes op deze post bevestigden dit gerucht.

 

Messi reageert vanzelfsprekend verheugd en Twittert in een drietal Tweets: ”Ik heb het erg leuk gehad bij Barcelona, maar mijn hart ligt in de achterhoek. Dat knaagt. Bovendien heb ik altijd het gevoel gehad dat ik meer in mijn mars heb. Soms moet je dan gewoon realistisch zijn en accepteren dat hier niets meer voor mij te halen valt. Ik zal mijn vrienden erg gaan missen, maar ik vlieg mijn droom achterna. Mijn carrière heeft nou eenmaal voorrang, en bij de Graafschap kan ik de wereld eindelijk laten zien waar ik écht voor geboren ben.”

Messi barst van het zelfvertrouwen maar niet iedereen lijkt overtuigd van zijn kunnen. Toekomstige collega Rydell Poepon reageert enigszins verbaasd in een post op het forum van Voetbal International: “Ik denk dat niemand hier echt op gerekend had. We wisten natuurlijk allemaal dat Messi belangstelling had voor deze club, maar dat hij zijn huidige cluppie op zou geven voor de onze komt wel toch als een verrassing. Maar nu ik erover nadenk is het ergens ook wel logisch. Als hij niet hoefde te voetballen in Spanje stond hij hier altijd tijdens de training opgewonden aan het doel te frunniken. Dus ja, we kennen Lionel wel ja, maar het is wel een beetje een vreemde vogel. Ik twijfel eerlijk gezegd of hij gezien zijn conditie wel kan aarden in De Vijverberg. Het niveauverschil is simpelweg te groot". Niet geheel ontoevallig was ook Purrel Fränkel vanavond actief op het forum. Hij repostte vrijwel onmiddellijk: "Wij gunnen iedereen een kans, ook Messi, maar we moeten nog maar een zien of hij de hoge verwachtingen waar kan maken. Zijn voorgangers kenden alle fijne kneepjes van het vak. Het is vast een fijne knul hoor, die Messi, maar of hij ooit het niveau van Theo kan evenaren? Ik betwijfel het. Tuurlijk, die Messi kan best aardig voetballen, maar met voetbal alleen ga je het echt niet redden als materiaalman.”

Lionel Messi laat zich niet afschrikken door doemdenkers als Purrel en Poepon. In zijn toekomstige functie als materiaalman bij De Graafschap ziet de opgewekte Argentijn enkel uitdagingen. Hij twijfelt dan ook niet over zijn toegevoegde waarde voor De Graafschap. In een videoboodschap op zijn Youtube-channel Skypede hij “Als rasechte Argentijn heb ik een zwak voor materialen, en in de achterhoek heb je genoeg materiaal om een boek over te schrijven. Ik ben een materialist in hart en nieren dus mij hoef je niet te leren hoe ik een rechte lijn moet leggen. De verschillen tussen een voor- en een achterhoekvlag kan ik dromen. Het enige wat ik van die Superboeren vraag is een kans om mezelf te bewijzen. Het zit nou eenmaal in mijn natuur om de lat erg hoog te leggen. Ik weet het, 2 meter 44 is een heel eind, maar als ik op mijn tenen sta kan ik die lat best vervangen. Ik ken 17 verschillende knopen om het net mee vast te maken en bij Barcelona mocht ik altijd de hoekvlaggen in de juiste gaatjes prikken. Bovendien heb ik jarenlang nauwkeurig gekeken hoe mijn voorganger Theo Vergeer zijn materialen verzorgde. Een legendarische materiaalman als Vergeer zal ik natuurlijk nooit worden, maar als ik ooit ook maar een tiende van zijn kunnen zal evenaren kan ik vredig sterven”. 

Niet lang na de broadcast van deze semi-livestream reageert Theo Vergeer onbescheiden in de shoutbox van de Viva: “Knapp’n!!! Van tante Rikki wist’n we het al, maar nu vindt ook ome Messi mij legendarisch. Boh, foi toch!”

Alleen de tijd kan ons leren of Lionel ooit het niveau van Theo zal evenaren. Spannend wordt het in elk geval zeker. We gaan het allemaal zien deze zomer als Messi eind juli eindelijk zijn langverwachte debuut maakt bij De Graafschap. Hij verzorgt dan de bij Groupon verkregen picknickmanden voor het clubuitje naar de Floriade en moet zorgen voor een tijdige APK-keuring van de officiële spelerstrekker van de reislustige Superboeren. Daarnaast wordt Messi moderator van spelersselectiedegraafschap.waarbenjij.nu en krijgt hij de verantwoordelijkheid voor het strijken van de outfits voor de bonte avond. Als hij dat weekend zonder kleerscheuren door weet te komen mag hij daarna aan de slag in het stadion. Tot die tijd zal hij helaas nog even als veredelde ballenjongen aan de bak moeten bij Barcelona.