ReinOnlein is verhuisd: Wat een gast!

Wat een gast!Groot nieuws! Na een periode van rust, rein en regelmaat heb ik het schrijven weer opgepakt vanuit een schone lei. Deze site is daarom verhuisd naar een nieuwe locatie, te weten www.wateengast.nl Hier kun je elke dag een nieuw antwoord verwachten op een van de vragen waarvan je niet eens wist dat je ze wilde stellen. En dat zijn er meer dan je denkt!

Ik zou zeggen, kom snel eens kijken en geniet ervan!

Met liefhebbende groet,

uw gast

Rein

NB. De Facebookpagina is overigens ongewijzigd, daar mag ik de naam niet van veranderen.

 

Politiek klimaat Westeros onder spanning

Ferry Mingelen bij Game of ThronesDe regering van Westeros wankelt. Waar de 7 koninkrijken tot voor kort nog in een stabiele regeringscoalitie verbonden waren, raakt het politieke landschap van Westeros de laatste tijd in rap tempo steeds verder versplinterd. Aanleiding hiertoe zijn de oppositieleiders van kleinere partijen die zichzelf steevast tot rechtmatige koning van Westeros verklaren. Hierdoor lijkt de huidige gedoogcoalitie onder leiding van de Lannisters niet langer houdbaar. Vooral in de Noordelijke swing states wordt een sterk politiek blok gevormd tegen de regeringsplannen van het huidige kabinet. Na de onthoofding van oppositieleider Ned Stark is de loyaliteit van onder meer Gemeente Winterfell en de Veiligheidsregio Beyond The Wall tot een heus dieptepunt geslonken en kunnen de Lannisters niet langer rekenen op een stabiele meerderheid in de IJzeren Troonkamer. Uiteraard schreeuwt het volk om antwoorden na deze onhandige politieke moord, maar gelukkig staat daar Ferry Mingelen voor ons in King’s Landing voor het wekelijkse vragenuurtje met de koning.

Read more: Politiek klimaat Westeros onder spanning

Oranje verprutst 14e diskwalificatiewedstrijd op rij

EK verloren Van PersieMet de 4-0 overwinning heeft Nederland gisteren bijzonder slechte zaken gedaan in de diskwalificatierace voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië volgend jaar. Het is de 14e keer op rij dat Oranje er niet in geslaagd is om een wedstrijd te verliezen in de voorronde voor een groot eindtoernooi. De laatste keer dat Oranje niet wist te winnen was in oktober 2005, toen Macedonië met 0-0 nog even slecht was. Met nog maar 4 wedstrijden te gaan heeft Nederland diskwalificatie helaas niet meer in eigen handen en zijn de voetballers volledig afhankelijk van de wanprestaties van directe concurrenten als Estland, Hongarije en Andorra. Voetbalhaters blijven optimistisch, maar het heeft er vooralsnog alle schijn van dat Nederland haar dromen voor algehele diskwalificatie voor een groot eindtoernooi nog minstens twee jaar zal moeten uitstellen. Als het zo doorgaat zal Nederland straks net als op het afgelopen EK moeten proberen om alle groepswedstrijden direct te verliezen om zo alsnog met diskwalificatie van het veld te mogen stappen. Het is niet te hopen voor de spelers dat ze straks weer per ongeluk in de finale komen te staan, want met de zege op Roemenië lijkt de equipe van Van Gaal vooralsnog alle hoop op een lekkere lange zomervakantie in 2014 te kunnen laten varen.

Read more: Oranje verprutst 14e diskwalificatiewedstrijd op rij

VARA werkt aan kijkcijfercanon

De omroepvereniging VARA heeft aangekondigd druk bezig te zijn met het opstellen van een zogenaamde kijkcijfercanon. Dit is een naar eigen zeggen geheel onpartijdige lijst van televisieprogramma’s waarin de kijkcijfers alle verwachtingen van alles en iedereen overtroffen. Op deze lijst staan onder meer twee afleveringen van Zembla, een jolig fragmentje uit Per Seconde Wijzer met drie aangeklede hamsters en een afwasteiltje, en ongeveer zevenhonderdvierentachtig afleveringen van De Wereld Draait Door. Uiteraard zijn dit onder andere de legendarische afleveringen waarin de gesjeesde professor Walter Lewin zijn fluoriserende Aussie frivool tegen het achterwerk van Matthijs van Nieuwkerk aanwrijft, de aflevering waarin volksboerin Yvon Jaspers onder de tafel triotisch aan het voetjevrijen is met Joost Zwagerman en Jan Mulder en die ene aflevering waarin er op hilarische wijze een glas melk omvalt waarna Jort Kelder zich pardoes verslikt in een ongezouten pistachenoot.

Read more: VARA werkt aan kijkcijfercanon

Platvoetje opgegraven bij Utrechtse Heuvelrug

Paleontologen hebben vorige week de overblijfselen van het uitgestorven Platvoetje opgegraven. Begin jaren ‘90 was dit dappere dinosaurusje nog veelvuldig in alle bioscopen te zien, maar sindsdien is er om onverklaarbare redenen niets meer van de gewiekste Apatosaurus vernomen. Tot afgelopen vrijdag, toen een hobbyboer uit Leersum in een beerput achter zijn slachthuis een schattig stapeltje botten zag liggen. Toen hij na zijn vondst naar de Groene Vallei om zich heen keek viel opeens het muntje van 20 eurocent. Hij beweert dat het glooiende landschap van de Utrechtse Heuvelrug naar alle waarschijnlijkheid de Groene Vallei is waaraan veelvuldig gerefereerd wordt in de film. Misschien een voorbarige conclusie, maar carbondatering wijst uit dat de gevonden botten inderdaad uit de jaren ‘90 stammen. Hierdoor is er geen twijfel meer mogelijk over de echtheid van de vondst: Platvoetje is terecht. 

Read more: Platvoetje opgegraven bij Utrechtse Heuvelrug

KNMI waarschuwt voor natheid

In de loop van de week moeten automobilisten oppassen voor natheid, zo waarschuwt het KNMI. Door heel het land is code lichtblauw uitgeroepen, waar wij eerder slechts rekening hoefden te houden met code mintgroen of zelfs turquoise. Het nieuwe alarm komt als een klap aan in de Flevopolder, waar gisteren juist nog code ziltgrijs voor platheid is ingetrokken. Helaas is de vreugde daar van korte duur geweest, want met de nieuwe kleurcode boven het hoofd is de kans is reëel dat er op enig moment van de dag een druppel op een auto zal vallen. De ANWB adviseert in dit geval te handelen volgens code aubergine: zet de auto op de vluchtstreep, klap je gevarendriehoek uit, sluit ramen en deuren, pak een doekje en veeg de druppel met een anti-klokwaartse beweging van het vochtige oppervlak. Carglass adviseert vooral niet te gaan rijden met een druppel op je auto, omdat een schijnbaar onschuldige vochtophoping binnen de kortste keren kan ontaarden in een sterretje in je zijspiegel met ontploffing van je benzinetank tot gevolg.

Read more: KNMI waarschuwt voor natheid

Willem-Alexander verontwaardigd door afschaffing Koninginnedag

Als Willem-Alexander straks eenmaal tot ons nieuwe opperhoofd gekroond is zal hij per direct de afschaffing van Koninginnedag ongedaan maken. Zo meldde hij vandaag in een verhitte persconferentie. Hij ziet het namelijk als zijn primaire taak om deze feestdag terug te geven aan het Hollandse volk en noemt het daarbij ronduit belachelijk dat deze drastische maatregel juist in deze roerige tijden doorgevoerd wordt. "Het koningshuis staat op zijn kop en het land ligt in crisis. Op zo'n moment moet je juist even niet aan volkse zekerheden gaan morrelen, en al helemaal niet als hier vele liters bier en oranje opblaasmolens op het spel staan. Een Nederland zonder Koninginnedag is als de VS zonder superbowl, als een leeuw zonder hemdje. Door dit van de Hollanders af te nemen vermink je een compleet volk, en dat is schandalig. Ik beloof dan ook plechtig dat ik er alles aan zal doen om volgend jaar weer gewoon op Koninginnedag in mijn oranje bolderkar door het land te kunnen trekken. Gewoon zoals het hoort in elke zichzelf respecterende monarchie!" aldus een zichtbaar aangeslagen Willem-Alexander die zijn woorden kracht bijzet door met zijn vuistjes op tafel te slaan.

Read more: Willem-Alexander verontwaardigd door afschaffing Koninginnedag

Baard van Sinterklaas schetst onrealistisch modebeeld

In november, de maand voor pakjesavond, laten veel mannen hun snor staan in een verwoede poging om de baard van Sinterklaas in al haar glorie te evenaren. Helaas blijkt dit streven voor de meeste van hen op korte termijn niet haalbaar, waardoor zij in de eerste dagen van december massaal naar het mes grijpen om hun gezichtshaar uit frustratie weer af te scheren. Bij deze drommels wekt dit elk jaar weer een pijnlijk gevoel van falen op. De baard van Sinterklaas maakt mannen onzeker en veroorzaakt vaak een hoge dosis stress, met als gevolg dat veel mannen na de feestdagen langzaam afglijden in een diepe winterdepressie. Treurige zaken, maar valt Sinterklaas hier blaam ten deel? De goedheilige kindervriend heeft ongetwijfeld de beste bedoelingen met zijn stijlvolle baard, maar beseft deze ongekroonde koning van de lichaamsbeharing zich eigenlijk wel dat hij met zijn imposante kinwolk een gevaarlijk onrealistisch modebeeld schetst?

Read more: Baard van Sinterklaas schetst onrealistisch modebeeld

Oude Grieken beschuldigd van wetenschapsfraude

Wie aan Pythagoras denkt, denkt aan de beroemde stelling: A²+B²=C². Allemaal leuk en aardig, maar waar mensen nooit bij stilstaan is de vraag of deze gelikte stelling ook daadwerkelijk van de Oud Griekse hand van Pythagoras komt. Recente archeologische opgravingen doen namelijk sterk vermoeden dat hij deze stelling op illegitieme wijze van zijn kleine buurjongetje heeft ontvreemd. Toen archeologen de slaapkamer van het Oud Griekse buurjochie Keesthagoras aan het opgraven waren, vonden zij overal muurkervingen waarop in een bibberend handschrift diverse ondubbelzinnige verwijten richting zijn enge buurman te lezen waren. Zo zou Pythagoras met regelmaat aan zijn deur hebben gerammeld, al luid roepend (vrij vertaald uit het Oud Grieks): “Verdommos kind, als je me nu niet snel je stelling geeft krijg je me toch een partij op je sodeknetters!” Op zich is dit natuurlijk geen waterdicht bewijs, maar de vlossige baard waarmee Pythagoras altijd wordt afgebeeld werkt zijn betrouwbare imago nou eenmaal niet bepaald in zijn voordeel. En waterdicht bewijs of niet, het gevolg is dat nu door heel de wetenschappelijke wereld aan de onschuld van Oude Grieken wordt getwijfeld.

Read more: Oude Grieken beschuldigd van wetenschapsfraude

Comeback zon schijnt aan te slaan

Mag ik even een daverend applaus voor de zon? Na een lange tijd te schitteren door afwezigheid is hij vandaag eindelijk aan de kickoff van zijn langverwachte comeback-tour begonnen. Geheel onverwachts is dit natuurlijk niet. Het is immers niet de eerste keer dat de zon in het voorjaar een nieuwe tour aankondigt. Toch heeft hij de spanning er weer aardig in weten te houden door zich een aantal jaar op rij bescheiden op de achtergrond te houden. De afgelopen jaren was hij slechts sporadisch te zien als surpriseact op kleinschalige feestjes en partijen. Niet zonder furore trouwens. Telkens als bekend werd gemaakt dat de zon de mystery guest was werd hij onder luid gejuich ontvangen. Deze schaarse momenten van faam zijn echter bij lange na niet genoeg om de zon te laten schitteren als de ster die hij is. Dit jaar lijkt daar gelukkig verandering in te komen, gezien de indrukwekkende aftrap van zijn tournee van vandaag.

Read more: Comeback zon schijnt aan te slaan

Damzwijger verziekt Koninginnedagfeest

Een Koninginnedagfeest op de Dam in Amsterdam is rond half vier vanmiddag ontaard in een dodelijk saaie bende. Wat een feestelijke bedoeling had moeten worden sloeg in nuttele seconden om in een ware nachtmerrie voor elke feestganger. Een man van middelbare leeftijd had het duidelijk niet naar zijn zin en liet dit blijken door zeer verveeld naar de grond te staren. Zijn stemming sloeg over op omstanders en binnen de kortste keren was er op het gehele plein geen reet meer aan. Tientallen mensen moesten met vervelingsverschijnselen opgenomen worden in nabijgelegen kroegen en minstens honderdvijftig mensen worden nog altijd vermist. De organisatie vermoedt dat zij uit verveling naar huis zijn gegaan. Door heel het land wordt gevreesd voor hun avond.

Read more: Damzwijger verziekt Koninginnedagfeest

Tweetal nieuwe sterrenbeelden ontdekt

Afgelopen weekend heeft een bekend televisieduo in beschonken toestand een tweetal nieuwe sterrenbeelden ontdekt. Toen zij tijdens een sigaartje op het balkon de sterrenhemel aanschouwden zag de één een sterrenformatie die in zijn fantasie verrassend veel weg had van een pauw, terwijl de ander vrijwel direct daarna toevalligerwijs een aantal sterren zag in de vorm van een witte man. Gras hebben zij er niet over laten groeien. Nog diezelfde avond hebben zij patent laten leggen op de nieuwe sterrenbeelden Pauw en Witteman. Door deze beschonken actie heeft het jolige duo het in één klap voor elkaar gekregen dat Pauw en Witteman voortaan elke avond ononderbroken en zonder reclame te zien zijn op het gehele noordelijk halfrond. Een prestatie waar zij zelf al lange tijd naar uitgekeken hebben.

Read more: Tweetal nieuwe sterrenbeelden ontdekt

Messi eindelijk naar De Graafschap

Een jongensdroom is uitgekomen! Zojuist heeft de zaakwaarnemer van Messi officieel op zijn Hyves-pagina gezet dat Lionel Messi deze zomer eindelijk in dienst zal treden van De Graafschap. Met deze krabbel komt een eind aan maandenlange speculatie over de nieuwe stap in de carrière van de topvoetballer. Het leek er lange tijd op dat alle belangstelling van de succesvolle Argentijn uitging naar VVV-Venlo, maar onze anonieme bron bij Monsterboard had op Facebook gezet dat Messi in het geheim had gereageerd op vacature van B.V. De Graafschap. De vele likes op deze post bevestigden dit gerucht.

 

Read more: Messi eindelijk naar De Graafschap

Beroemdheid niet langer in basispakket

Mensen die aan beroemdheid lijden moeten voortaan zelf voor de extra zorgkosten opdraaien. De laatste jaren zijn namelijk veel te veel Nederlanders onnodig bekend geworden. Die beroemdheid gaat veelal gepaard met symptomen als stress, hoogmoedswaanzin, arrogantie en overmatig genotsmiddelengebruik. Enkel met dure, specialistische zorg kunnen deze symptomen effectief behandeld worden. Voorheen werd beroemdheid standaard meeverzekerd in het basispakket, maar nu steeds meer doodnormale Nederlanders zonder aantoonbare reden bekendheid oplopen rijzen de kosten ineens de pan uit. Bovendien is er sprake van zogenaamde ‘dubbele beroemdheid’: aan de ene kant worden bekende Nederlanders tegenwoordig steeds ouder (Ron Brandsteder, Vader Abraham et al), terwijl er aan de andere kant een steeds groter gedeelte van de Nederlanders bekend lijkt te worden. De disproportionele vertegenwoordiging van hulpbehoevende BN'ers in de samenleving zorgt uiteraard voor een enorme last op het zorgstelsel. Een last die het huidige zorgstelsel niet kan dragen. 

Read more: Beroemdheid niet langer in basispakket

Kaasstengels hoog op politieke agenda

Het welzijn van de kaasstengel is een onderwerp dat doorgaans veelal tijdens verkiezingsperiodes in het nieuws is. Voor politici is het immers makkelijk scoren bij de kiezers wanneer zij tussen neus en lippen door laten vallen dat zij het beste voor hebben met de kazigeren in de samenleving. Maar schijn bedriegt: als de stemmen eenmaal geteld zijn zien wij de kaasstengel slechts zelden terug in het regeerakkoord. Wij Nederlanders zijn hier inmiddels wel aan gewend geraakt. Voor ons zijn kaasstengels en verkiezingen twee traditionele handen op een buik en worden ze nog maar zelden los van elkaar gezien. Des te opmerkelijker is het dan ook dat kaasstengels dit weekend weer het onderwerp van de dag zijn, terwijl de verkiezingsstrijd pas los zal barsten in 2015. Vanwaar deze spontane belangstelling? 

 

Read more: Kaasstengels hoog op politieke agenda

Nieuw jaar aangekondigd

Naar verwachting zal in de loop van het weekend een nieuw jaar aantreden. Hoewel het exacte tijdstip nog niet bekend is wijzen alle tekenen erop dat het huidige jaar af zal treden en eindelijk plaats zal maken voor zijn opvolger. Grote kanshebbers voor deze vrijgekomen functie zijn 2012, met haar pakkende slogan "nieuw jaar, nieuwe kansen", en het conservatieve 1972 dat vooral campagne voert onder het motto "vroeger was alles beter". Beide kanshebbers beloven echter verbeteringen op alle fronten en alle goeds voor iedereen. Op dit moment staat 2012 een neuslengte voor in de peilingen van Maurice de Hond. Het blijkt dat vooral jongeren en hoogopgeleiden de voorkeur hebben voor 2012 als het nieuwe jaar. Christenen en PVV'ers verkiezen massaal 1972 boven 2012. Het belooft in elk geval een spannende nek aan nek race te worden.

Read more: Nieuw jaar aangekondigd

Dwergwerpen mateloos populair

De populariteit van dwergwerpen neemt reusachtige proporties aan. Dwergwerpen is natuurlijk altijd al een graag geziene sport geweest, maar inmiddels is het zelfs zover dat we toch wel kunnen stellen dat dwergwerpen het voetbal van de troon heeft gestoten als onze nieuwe nationale volkssport. Dat bleek  wel uit het feit dat de Amsterdam ArenA in een mum van tijd uitverkocht was voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen van vanmiddag. Aanvankelijk was er nog enige ophef rond deze wedstrijd omdat de officiële wedstrijddwerg iets te licht zou zijn bevonden en daardoor wat zou zwabberen op hoge snelheden, maar uiteindelijk mocht dit de pret niet drukken en verliep de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen als een waar spektakel. De windcondities waren gunstig waardoor de dwergen met topsnelheden door de lucht vlogen. Wel moest het spel tijdelijk stilgelegd worden omdat er een tweede dwerg in het veld lag, waarschijnlijk door een overenthousiaste supporter die zichzelf eventjes niet meer in bedwang kon houden.

Read more: Dwergwerpen mateloos populair

Treuzelterreur

De overlast van treuzelende reizigers in stationshallen is de laatste jaren schrikbarend toegenomen. Zo blijkt uit recent klanttevredenheidsonderzoek dat in opdracht van de NS is uitgevoerd door TNS Nipo. Het doel van een stationshal is om de verschillende perrons op overzichtelijke wijze met elkaar te verbinden. Het is echter nooit de bedoeling geweest om reizigers hier nodeloos lang stil te laten staan. Een aanzienlijk deel van de reizigers lijkt hier echter maling aan te hebben. Vaak draaien ze maar wat in de rondte, lopen ze blindelings van hot naar her, trekken ze af en toe spontaan een sprintje om vervolgens talloze onschuldige reizigers omver te lopen in het proces. Deze kleine groep draaideurvoetgangers verpest het voor het overgrote deel van de reizigers dat wel gewoon normaal op zijn plaats van bestemming wenst te komen. Voor de NS is de maat vol. Gisteren is dan ook de laatste hand gelegd aan een drastisch voorstel dat een eind moet maken aan deze treuzelterreur.

Read more: Treuzelterreur

Schiermonnikoog als best getest door Consumentenbond

Waddeneilanden zijn hip, dé trend van 2010. Om een beetje mee te tellen op lifestylegebied mag je je eigenlijk niet meer vertonen zonder fatsoenlijk waddeneiland. De laatste tijd is de vraag naar waddeneilanden dan ook enorm gestegen. Inmiddels is het Nederlandse aanbod uitgebreid tot wel 5 modellen, dus het is lastig om het overzicht te behouden. Bovendien zijn lang niet alle waddeneilanden even goed. Sommige gaan erg snel kapot of zijn gelijk na aanschaf eigenlijk al ouderwets. Daarom heeft de consumentenbond de dankbare taak op zich genomen om een eind aan de onzekerheid te maken en het Nederlandse aanbod aan een objectief oordeel te binden.

Read more: Schiermonnikoog als best getest door Consumentenbond

Ledematen gevonden in Ouderkerkerplas

In de Ouderkerkerplas bij Ouderkerk is een aantal lichaamsdelen in het water gevonden. Dat meldde de politie dinsdag. Een medewerker van het waterschap zag rond half elf in de ochtend verscheidene armen en benen drijven. De politie weet nog niet of de lichaamsdelen van een man of vrouw zijn. De persoon aan wie de lichaamsdelen bevestigd zijn vind de aandacht bijzonder opmerkelijk. Hij heeft de politie geïrriteerd laten weten dat hij een wel degelijk een man is en gewoon lekker baantjes aan het trekken was. Zijn comentaar: “blijf van me af verdomme”. De politie wil hier niets van weten en heeft de man aan zijn ledematen meegenomen naar het buro voor verder onderzoek.

Read more: Ledematen gevonden in Ouderkerkerplas

De elastieken auto

Naar verwachting zal eind 2010 eindelijk de eerste volledig elastieken auto op de markt komen. Iets dat tot voorkort onmogelijk leek is door recente technologische doorbraken plotsklaps binnen handbereik van het grote publiek geraakt. Vorige maand is in de Noordzee namelijk ter hoogte van paal 38 een volledig nieuwe elastiekbubbel ontdekt, en dankzij zeer ingewikkelde ontginningsprocessen inzake schepjes en emmertjes is de delving van deze kostbare grondstof eindelijk rendabel geworden.

Read more: De elastieken auto

Het fietsenprobleem

87% van de fietsen voelt zich gebruikt. Zo blijkt uit recent onderzoek dat in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat steekproefsgewijs is uitgevoerd onder 4 miljoen fietsen uit Nederland. 4 procent van de fietsen voelt zich zelfs geregeld sexueel misbruikt maar wil hier verder geen woord over kwijt. Deze schokkende cijfers zijn echter reden genoeg om aan de bel te trekken. Actiegroep ‘Beter Fiets Dan Niets’ heeft alle fietsen dan ook opgeroepen tot actie en de reeds genomen maatregelen zijn ronduit drastisch te noemen. Door heel het land hebben fietsen zichzelf vastgeketend aan hekken, bomen en fietsenrekken en de VVV organiseert lange protestmarsen door mooie natuurgebieden.

Read more: Het fietsenprobleem