Bits of Freedom bezorgd over doellijntechnologie

Volgend jaar introduceert de FIFA doellijntechnologie op grote voetbaltoernooien om zo voor eens en altijd een einde te maken aan onterecht toegekende doelpunten. Goed nieuws voor de gemiddelde voetbalfan, maar privacybeweging Bits of Freedom is bijzonder sceptisch over deze maatregel. Dit zou volgens hen namelijk de zoveelste schending van de privacy van topvoetballers zijn. Om de maatregel aan te vechten heeft Bits of Freedom dan ook de nobele taak op zich genomen om deze kwetsbare doelgroep tegen Big Brother te beschermen. Een anonieme woordvoerder licht zijn standpunt toe vanuit zijn voortuin aan het Pompplein 12 te Leeuwarden: “Het is schaamteloos om 22 nietsvermoedende mannen met een balletje in een grasveld te zetten en zomaar te filmen wat zich allemaal afspeelt binnen de lijnen. Deze beelden gaan ongecensureerd de hele wereld rond, terwijl veel van die jongens niet eens de mentale capaciteit hebben om zich te beseffen dat ze continu gefilmd worden. Het is al erg genoeg dat deze drommels wekelijks ongevraagd met naam en toenaam op TV verschijnen, maar om nu ook nog eens de keeper 90 minuten per week onder verscherpt cameratoezicht te stellen gaat toch echt veel te ver. Helaas hebben wij eerder de strijd tegen de openbaarheid van rugnummers al verloren, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit keer écht een goed punt hebben tegen die kijkgrage jongens van de FIFA”.

 

Terschelling klaar voor Red Bull Tandem Challenge

Zaterdag gaat in Hoorn de allereerste Red Bull Tandem Challenge van start. Deze wedstrijd bestaat uit een spectaculaire fietstocht waarbij de deelnemende koppels op een tandem een vlak tot licht glooiend parcours af zullen leggen. Alsof dit nog niet heftig genoeg is heeft Red Bull besloten om een zware Challenge toe te voegen aan het kronkelende circuit van Terschelling. Op zogenoemde Action Points moeten de koppels een dronken lifter oppikken om vervolgens korte stukken met zijn drieën halsbrekende toeren uit te halen op de tandem. De ANWB heeft zware zorgen geuit over dit gevaarlijke misbruik van de capaciteit van de tandem, maar Red Bull trekt zich hier niets van aan en heeft juist extra slow-motion camera’s geplaatst op de actiepunten om eventueel letsel door valpartijen mooi in beeld te brengen. Ook de deelnemers laten zich niet afschrikken door het risico van de Challenge, want door heel het land wordt momenteel druk geoefend. Terschelling en de Hoge Veluwe lijken de epicentra van deze hype te vormen. Geen wonder dus dat titelstrijd dit jaar naar alle waarschijnlijkheid uitgevochten zal worden door niemand minder dan Sieb en Hermien uit Midsland en de heer en mevrouw Bolswijk uit Hoenderloo. Wat de uitkomst ook moge zijn, dat het een spektakel wordt staat buiten kijf.

 

Hipheid klinkerloze gemeentenamen lager dan verwacht

amstlvn znstd grvrflkkNa uitvoerige evalutatie van diverse citymarketingcampagnes is geconcludeerd dat het weglaten van klinkers uit gemeentenamen niet het hippe effect heeft opgeleverd als vooraf door deskundigen werd voorspeld. Gemeenten als Amstelveen, Zaanstad en Goeree-Overflakkee hebben miljoenen geïnvesteerd in de creatie van hippe klinkerloze logo's, maar helaas blijken de meeropbrengsten van de duurverworven namen amsltvn, znstd en gr-vrflkk minimaal. Het verantwoordelijke reclamebureau "Awsm Mrktng" is onverminderd positief over haar gepatenteerde succesformule en is van mening dat deze gemeenten hun gebrekkige hipheid geheel aan zichzelf te danken hebben. Vooral het bestuur van Zaanstad is op zijn pk getrapt. Omdat hipheid nog steeds ver te zoeken is in znstd bereid de gemeente een claim voor om de geleden imagoschade op het reclamebureau te verhalen. Of de reclamegoeroes hier wakker van zullen liggen is nog maar de vraag, want met opdrachten voor hrlmmrmr, schvnngn, ctrcum en rttrdm lijkt onze doorsnee gemeente nog altijd overgecharmeerd van belachelijke afkortingen.

Sportdag voortaan digitaal

EA SportsdagAls het aan minister Jet Bussemakers van onderwijs ligt gaan alle sportdagen vanaf het volgende schooljaar volledig digitaal. Volgens haar is de kwaliteit van sportgames als FIFA, NBA en Curling DS tegenwoordig van een dermate hoge kwaliteit dat ze eindelijk als volwaardige vervanger van de fysiek gevaarlijke sporten gezien kunnen worden. In lagere klassen zal Mario Kart opgenomen worden in het lespakket, met de kanttekening dat de kinderen goed voorgelicht zullen worden over de morele bezwaren tegen het gooien met schildpadden of bananenschillen in het verkeer. Met de invoer van "Het Nieuwe Sporten" hoopt de minister een einde te maken aan de vele ongelukken en blessures die onze jeugd telkens tijdens sportdagen te verwerken krijgt. Een andere motivatie voor de maatregel is dat het ziekteverzuim op dergelijke sportdagen traditioneel gezien bovengemiddeld hoog ligt. Met de overstap naar de digitale sportdag zal deze groep ongelukkigen toch aan sportdagen mee kunnen doen door thuis in te loggen op bijvoorbeeld het Playstation Network of Xbox Live. Bovendien stelt de minister dat lichamelijke inspanning door onze moderne diensteneconomie eigenlijk geen kwalificatie meer is waar de arbeidsmarkt op zit te wachten. Met digitale sportdagen probeert zij met de tijd mee te gaan en meent zij de aansluiting met de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Miljonair Fair maakt doorstart als Daklozenfair

Met het faillissement van de Miljonair Fair eerder deze maand zijn er per direct 30 werknemers op straat komen te staan. Na twee roerige weken hebben een paar van deze werknemers besloten om een doorstart te maken, gericht op daklozen als nieuwe doelgroep. Zij zagen het aantal daklozen in hun omgeving in korte tijd ongelofelijk toenemen en vonden dat zij het aan hen verplicht waren om een fijne beurs voor ze te organiseren zodat zij zich beter met zichzelf en elkaar kunnen identificeren. In mei zal de parkeerplaats naast de RAI dan ook volledig in het teken staan van de minderbedakten van Amsterdam. Daklozen worden hier verwend met onder andere hippe demonstraties van de allernieuwste spatwaterdichte kartonnen dozen, diverse workshops blokfluit en accordeon spelen en naast de parkeermeter staat een stand van het Leger des Heils tomatensoep met rookworst uit te delen. De organisatie meent hiermee naadloos in te spelen op de wensen van de moderne dakloze van vandaag, maar denkt dat ook dakrijken hier met het hele gezin aan hun trekken zullen komen. Er staan optredens gepland van onder meer Dries Roelvink en Zanger Rinus, dus voor de organisatie is er geen twijfel mogelijk dat iedereen op de grote dag volkomen uit zijn dak of doos zal gaan. We gaan het zien!