Mug + mens = klote

WAAROM sterven muggen niet gewoon effe heel snel een partijtje uit? De dinosauriërs is het niet zo lang geleden nog gelukt, waarom lukt het bij hen dan niet? Het is nou niet alsof ik niet elke zomer mijn uitroeiende steentje bijdraag ofzo. Een stelletje doorzettende pestparasieten, dat zijn het! Ik gun iedereen best een beetje levenslicht, maar niet als je van nature zo’n ongelofelijke stumper bent als een mug. Als diersoort moet je wel iets nuttigs te bieden hebben aan de wereld. Neem een voorbeeld aan een kip, check hoe vet zijn die eieren zijn! Of aan een kat die je van je muizenprobleem afhelpt. De maatschappelijke bijdrage van een mug daarentegen is vrijwel nul. In plaats daarvan maken muggen er kennelijk een sport van om zo lomp mogelijk voor de dag te komen. Overdag zie je hem nooit, en als ie dan een keertje bij je over de vloer komt verstopt die lafaard zich gelijk. Is wel zo beleefd he, effe gedag zeggen als je bij iemand komt logeren! Maar nee, hij wacht tot iedereen gaat pitten en nét voordat je in een diepe slaap flikkert komt hij spastisch in je oor zoemen.

 

Op zich zo erg nog niet, maar als je die eikel lekker zijn gang laat gaan komt ie voor je het weet op je zitten om zijn lange snavel onder je huid te steken en zich vervolgens volkomen klem te zuipen aan je bloed. En oké, ook dat is zo erg nog niet, ik zuip me ‘s-nachts ook graag klem bij vrienden, maar die nare balzak denkt lollig te zijn door een of ander irritant kriebelend lichaamsvocht in mijn lijf te spuiten. En dáár ligt voor mij de grens! Als ik bij iemand thuis een biertje pak ga ik toch ook niet gelijk zijn koelkast onderschijten terwijl ik keihard met een wekker door het huis vlieg en veelvuldig met mijn vinger in zijn neusgat prik? Zoiets doe ik (meestal) niet. Muggen wel en daarom zijn ze kut.

De andere kant van het verhaal:

WAAROM sterven mensen niet gewoon effe heel snel een partijtje uit? De dinosauriërs kregen we er ook onder, waarom lukt het bij hun dan niet? Het is niet alsof ik elke dag mijn uitroeiende steentje bijdraag ofzo. Als hardwerkende mug riskeer ik dag in dag uit mijn leven door zo veel mogelijk bloed uit hun lijf te zuigen. En echt niet dat dat zo’n pretje is hoor, ránzig dat dat spul is! Rooie bagger is het. Telkens als ik bloed proef ga ik over m’n nek. En het maakt niet uit, al tap ik emmers uit die mensen, als ze wakker worden staan ze gewoon weer op! Onsterfelijk zijn ze! En dat terwijl die basterds zonder enige moeite mijn hele soort platslaan. Laatst had zo’n monster in één avond mijn moeder, vader, drie broertjes en zeventien zusjes platgeslagen. Leuke familiedag wordt dat straks! Tot overmaat van ramp ben ik dankzij die smeerlappen laatst ook nog positief getest op malaria dus mijn kostbare dagen zijn nu ook geteld. Dat is toch asociaal!? Als ik bij vrienden op visite kom geef ik ze ook niet een dodelijke ziekte bij binnenkomst om vervolgens opeens gigantisch groot te zijn en dan mijn gastheer met grof geweld plat te slaan? Zoiets doe ik (meestal) niet. Mensen wel en daarom zijn ze kut.