De awesomeheid van Doortje

Sommige mensen zijn goed. Sommige mensen zijn grappig. Sommige mensen zijn slim. Sommige mensen kunnen goed zingen. Mensen die al deze eigenschappen tegelijkertijd bezitten worden in de volksmond ook wel “Awesome” genoemd. Awesome mensen zijn uiterst zeldzaam, maar zo eens in de 1000 jaar wordt er iemand geboren die zich tot deze schare kliek mag rekenen. Toevallig leven wij in een tijdperk waarin er zo’n bewonderenswaardige persoonlijkheid rondloopt. Recentelijk hielp zij mij met het vinden van respondenten voor mijn afstudeeronderzoek. Voor mij persoonlijk was dit al awesome, maar dit uiterst behulpzame gebaar valt in het niet bij de volledige awesomeheid van niemand minder dan Doortje, een groot voorbeeld voor ons allen en een aanwinst voor de mensheid.

Op afgelopen 22 april 1983 jongsleden in de vorige eeuw tijdens het Jaar van het Zwijn werd de wereld verrijkt met de aanwezigheid van Doortje. Niet geheel ontoevallig is dit ook het jaar dat de glimmende Compact Disc™ werd geïntroduceerd op de Nederlandse markt, er een grootse vredesbetoging plaatsvond in het centrum van Brussel en de eerste druk van de natuurgidsen van het Pieterspad op de markt verschenen. Gelijk vanaf haar geboorte straalde haar awesomeheid af op anderen. Haar awesomeheid is sindsdien proportioneel gegroeid met haar lengte. Groeide baby Doortje een centimeter, dan groeide haar awesomeheid met een factor 100. En dat zorgt uiteraard voor knetterveel awesomeheid. Om de wereld te beschermen tegen een overkill aan awesomeheid heeft zij daarom besloten om slechts tot een zekere hoogte te groeien. Alles in het belang van de mensheid, want zo is Doortje. De resterende dosis awesomeheid lijkt zij echter zonder enige moeite te dragen. Het is een klein wonder te noemen dat Doortje ondanks al haar awesomeheid toch zo bescheiden is gebleven. Zij is als het ware onze eigentijdse Seabert: klein en bescheiden maar met haar behulpzaamheid in staat tot grootse daden. 

Doortje is een aanstormend talent, alhoewel dit misschien nog wat licht uitgedrukt is. Eigenlijk is ze meer een allesverwoestende tornado van talent die alle concurrentie richting de top genadeloos van haar pad vaagt. Een massief brok competentie is ze, en dat is awesome. Wel sneu voor haar concurrenten die dezelfde glorie nastreven. Hoe machteloos moeten ze zichzelf voelen als ze Doortje telkens weer zien slagen waar anderen slechts in jaloezie over durven te dromen? Maar Doortje kijkt nimmer op hen neer. Neen hoor, Doortje is zelfs zo awesome dat ze anderen liever wil motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Als professioneel coach/docent/trainer is zij een voorbeeld voor iedereen die graag net dat beetje meer uit zichzelf wil halen. Daarmee inspireert ze honderden, zo niet duizenden omstanders en maakt zij deze wereld een stukje beter. Vrediger. Mooier. 

Doortje bedankt.

Rest mij niets dan haar ouders Joke en Roos te complimenteren met het fabriceren van zoveel awesomeheid. Chapeau, dat zouden er meer moeten doen!