Eerder geleuter

Classified Information

Het feit wil namelijk dat ik op een goed moment iets heb ontdekt dat de hele wereld op zijn zijn grondvesten zal doen laten trillen. Er bestaat namelijk iets waar iedereen ter wereld behoefte aan heeft, maar wat gek genoeg nog altijd door niemand is uitgewerkt. Ik ontdekte een gat in de markt dat werkelijk zo ongelofelijk diep is dat het ruim een week duurt voordat je iets hoort als je er een flinke steen in laat vallen. Op die bewuste decemberavond van 2005 kwam ik namelijk op het überbriljante idee om het weekend zo te herstructureren dat het niet langer twee, maar zelfs drie (!!) dagen duurt! Stel je toch eens voor, een kleine aanpassing waar de hele wereld om zal joelen. Geen mens zal hier bezwaar tegen hebben, enkel die vervloekte gevestigde orde..

Je begrijpt dat ik mezelf schrap zet voor alle kritiek die uit alle hoeken aan zal komen fladderen. Winkels lopen inkomsten mis doordat ze elke week een dag extra moeten sluiten en de wereldbeurzen staan op zijn kop omdat iedereen ter wereld als een malle vrije tijd aan het vieren is. De religieuze wereld in compleet ontregeld vanwege de extra dag zondagsrust waardoor alle gelovige hobbyisten te weinig tijd overhouden om postzegels los te weken of om suikerzakjes glad te strijken. De politiek moet het doen met een dag minder om nare beleidsplannetjes te bekokstoven en in de voetballerij zullen er elke week meer wedstrijden gespeeld moeten worden om aan de toegenomen vraag naar lomp volksvermaak te voorzien. Nee, de kritiek uit de institutionele wereld zal niet gering zijn maar dat zal mij nimmer kunnen weerhouden van mijn uiteindelijke doel. Ik ben inmiddels al een heel eind op weg in de uitwerking van het plan. Het is niet langer een vraag van ‘of’ maar van ‘wanneer’ ik het plan helemaal rond heb en eindelijk kan genieten van een degelijk driedaags weekend. Er zijn alleen nog een paar kleine technische probleeempjes, haast te verloochenen, maar als ik dan toch in de publiciteit treed wil ik toch nog eventjes jullie advies vragen over een klein detail waar ik telkens weer tegenaan loop.

Weet iemand van jullie namelijk hoe je precies op wereldschaal een dag extra aan een weekend plakt? Is er hier iemand die hier al enige ervaring mee heeft en dit met mij wil delen? Ik ben inmiddels alle bibliotheken langsgegaan maar ik heb er nergens ook maar één boek over kunnen vinden. Er bestaat voor zover ik weet geen Teleac-cursus over dit onderwerp en op internet wordt er ook veel te weinig aandacht aan besteedt. Hier word ik dus ook niet bepaald veel wijzer van. Ik ben inmiddels wel zover dat ik op zondagavond een aantal uurtjes aan het weekend kan plakken maar de valkuil zit hem telkens weer in het gegeven dat de rest van de wereld zich daar opmerkelijk weinig van aantrekt. Het ongewenste neveneffect is dat iedereen op maandag fris op z’n werk zit terwijl ik als gematigd voldane weekender maar wat moeilijk de oogjes open kan houden. Deze manier werkt blijkbaar niet maar na vele uren overpeinzen heb ik uiteindelijk twee mogelijke theoretische stromingen uiteen gezet om het weekend wereldwijd verrekt te krijgen.

De eerste is door ervoor te zorgen dat een week niet langer 7 maar 8 dagen lang duurt. Critici zullen beweren dat dit onmogelijk is gezien de stevige zwengel die de aardkloot aan de oersoep heeft overgehouden waardoor het universum de kalender bij voorbaat al helemaal voor ons heeft bepaald. Maar fuck het universum, wie zegt dat we niet gewoon een jaartje dat we inmiddels opgebruikt hebben nogmaals in kunnen zetten? Neem het jaar 2009, wat mij betreft toch al niet een al te puik jaar. Ik denk dat er niemand een probleem mee zal hebben als we 2009 gewoon een keertje recyclen. Of we stelen een jaartje van ons toekomstig nageslacht, bijvoorbeeld dat uit het jaar 2086. Als wij met z’n allen dat jaar nu stiekem alvast beleven hebben we in één klap 365 weekenden van drie dagen en dan laten we gewoon een briefje achter voor in de toekomst om ze te helpen herinneren dat ze niet moeten vergeten om op 1 januari de klok een jaar vooruit te zetten. Geen probleem dacht ik zo want die lui kennen we nu lekker toch niet.

Een andere eeuwenoude traditie om iets van anderen gedaan te krijgen is uiteraard het oude vertrouwde lichamelijk geweld. Als we nou met zijn allen afspreken dat we iedereen die zegt dat het maandag is gewoon even met een stevige tak bovenop het hoofd slaan terwijl we heel hard “ECHT NIET HET IS ZONDAG” roepen leren ze die maandag vanzelf wel af. Het kan even duren maar de geschiedenis wijst uit dat geweld nog altijd een van de beste motivatievormen is voor mensen die maar niet willen luisteren. Het probleem hiervan is alleen wel dat iedereen hiervan op de hoogte gesteld moet worden. We moeten van tevoren in elk geval een middelgrote groep mensen op zien te trommelen die gazamenlijk het voortouw nemen en standaard met een tak de straat op gaan. Ik kan in mijn eentje wel beginnen maar ik voorspel in dat geval een negatieve uitwerking voor ondergetekende wanneer ik elke maandag in mijn eentje met een harde tak verscheidene mensen op het hoofd ga slaan. Dit kan je een paar keer doen, maar daarna wil geen werkgever je meer hebben. Nee, het is van het grootste belang dat we zo snel mogelijk een sneeuwbaleffect in gang zeggen. Ik ben alvast begonnen door dit berichtje hier te posten, als iedereen dit nou deelt met minstens twee mensen zullen we binnen de kortste keren de kromgeslagen stokken naast ons neer kunnen leggen om volop te genieten van onze welverdiende en zwaarbevochten driedaagse weekenden.

Succes, en prettig weekend allemaal!