Eerder geleuter

Nieuwe nationale feestdag

 

De dag begon met mijn 712e rondje Unter den Linden, gewoon omdat die straat er toch ligt en je dan gelijk een beetje een Berlijngevoel krijgt. Efkes een rondje warmlopen zeg maar. De finish lag bij Sandsation, een soort zandsculpturenwedstrijd op een tijdelijk strandje aan de Spree. Klinkt een beetje cheesy, maar het was behoorlijk indrukwekkend. Sowieso knap hoe die knakkers uit een bergje zand een heel standbeeld kunnen toveren. Kans Kazan is er niks bij (Hans Kazand?). Toevallig was ook het benodigde strandbarretje met worstkraam aanwezig waardoor we onze eerste biertjes geheel in stijl konden verwelkomen.

Vervolgens op naar de Pyromusikale op het oude vliegveld Tempelhof, en dit was misschien wel het mooiste wat ik ooit heb gezien! Op de maat van allemaal klassieke hitjes werd hier het grootste vuurwerk ooit de lucht in geknalt. Stiekem vind ik sterretjes al best tof, dus je kan je voorstellen dat ik hier als een week papje met mijn tong op de knie naar al die kleurtjes lag te staren. En dat 70 minuten lang! Ik wordt er nog warm van als ik eraan denk… Na het vuurwerk zijn we in totaal opgewonden toestand afgeleverd op de stoep van de Tresor om zelf even een knalletje te wagen op de heerlijke Italiaanse techno van Rino Ceronne (naast pizza en Juliet ongeveer het enige goeie uit Italië). Ik ben erachter dat dit een van de mooiste tenten in Berlijn is: geen gezeik aan de deur, eindeloos vette muziek en een kelder die op een middeleeuwse gevangenis lijkt met de DJ in een kooi en een geluid waar je oortjes drie dagen later nog van lekken! En het feit dat ik hier eindelijk een keer met mijn Nederlandse technovrienden kon rondhupsen maakte de avond helemaal compleet. Ik zit er nu nog van na te genieten! Bedankt! (en foto’s)

Zoals jullie weten word ik een kinderlijke randdebiel met mijn camera als er ergens mooie lichtjes te zien zijn. Zo ook bij het vuurwerk.De foto’szeggen natuurlijk meer dan duizend woorden, maar een filmpje zegt dan weer meer dan duizend foto’s. En dat is eigenlijk nog niet genoeg, hier zijn helemaal geen woorden voor. Maar als kleine indicatie heb ik toch een filmpje gemaakt, mag je de woorden er zelf bij bedenken:

(filmpje op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=2mZnLLgVa5U)