Eerder geleuter

Excuus, moet even een rot ei kwijt

Als het goed is heb je niks gemerkt van het feit dat er gisteren weer lekker gezwetst werd in de Tweede Kamer. Er was namelijk een debat waarin het rotte ei JP ‘sorry’ moest zeggen voor het feit dat hij Nederland in een oorlogje van de grote mensen in Amerika heeft geluld en daarmee per ongeluk allemaal mensjes heeft vermoord. JP wil niet toegeven dat hij een beetje stom is en daarom plant ie het debat waarin hij over de knie moet heel slim op de avond van het olympisch schaatsten, tijdens de champions league en terwijl half nederland in bed zijn carnavalsroes aan het uitkotsen is. Zo hoeven de televisiemakers zijn gekronkel niet uit te zenden en zullen de domme nederlandertjes niet doorhebben wat een achterbakse gladjakker hij eigenlijk is. Heel slim maar zo gemakkelijk kom je daar natuurlijk niet mee weg! Shit, helaas dus wel…

JP zegt geen sorry, maar JP zegt dat hij het nu wel anders zou hebben gedaan. Met de kennis van nu noemt ie dat, en de JP van toen is heel iemand anders dan de JP van nu. Hoe bedenkt ie het zeg, geniaal! Eigenlijk geeft ie iedereen nu een excuusbrief voor alles, iedereen mag doen en laten wat ie wil zolang je er daarna maar even goede lessen uit trekt. Stel je voor dat ik een agent drie maal in zijn ballen schop alvorens zijn moeder in het gezicht te urineren, dan is de agent een beetje boos. De agent geeft mij dan een boete. Maar als ik na 5 minuten zeg dat ik het met de kennis van nu toch echt anders had aangepakt, en dat die dolwoeste Rein van zojuist toch echt een hele andere Rein was dan de Rein van nu, kom ik dan ook weg met een waarschuwing? Waarschijnlijk niet. Daarom hoop ik stiekem dat ik binnenkort een bekeuring krijg voor het een of ander. Je mag dan altijd bezwaar indienen en dat zal ik dan doen ook, geheel op basis van de kennis van nu. Wedden dat ik gewoon moet betalen, en wedden dat ik mijn bekeuring dan naar het torentje van JP stuur! Eens kijken wat ie daar dan op te zeggen heeft.

Maar goed, excuses voor mijn frustratie. Ik zal het waarschijnlijk nooit helemaal begrijpen. Ik zal nooit begrijpen hoe een heel land een achterlijk, eigenwijs legopoppetje met bloed aan de gele klauwtjes voor 8 jaar onverstoord aan de macht kan laten. Gelukkig zijn er straks toch een soort van verkiezingen, en tot die tijd richt ik me volledig op verkiezingen die er wel echt toe doen: de tofste letter ooit!! Sjaef, heb jij al gestemd?